sábado, 8 de mayo de 2010

La Mostra Internacional de Mim a Sueca

La Mostra Internacional de Mim a Sueca és el festival dedicat específicament a exhibir espectacles de teatre de sala i de teatre de carrer en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l'espectacle i el més important canal comunicatiu amb el públic.

En cadascuna de les edicions anuals del festival s'han presentat pràcticament totes les possibilitats escèniques que el teatre gestual ofereix -en tota la seua amplitud artística i capacitat innovadora i també recuperant els diversos estils de la història del mim. Des de revisions del teatre pantomímic grecollatí, la pantomima francesa del XVIII, commedia dell'arte, treballs de clowns,..., fins a les propostes més innovadores, avantguardistes, originals i contemporànies de companyies de teatre nacionals i internacionals. Espectacles en què no es perceben els límits entre la dansa i el teatre, performances plasticoescèniques, propostes teatrals amb tècniques circenses, etc.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca ha sabut conjuminar el vessant d'exhibició per al gran públic amb un programa pedagògic interessant i formatiu, per això es programen cursos i classes magistrals -dirigits als professionals de les arts escèniques- dels més prestigiosos mestres del gènere: Jacques Lecoq, Yves Lebreton, Leonid Roberman, Jerry Snell, Andreizj Leparski, Joan Font, Eduardo Haro Tecglen, Carles Santos, etc.

Que el festival de Sueca és una tasca reconeguda ho constata l'assistència de més de 22.000 espectadors en cadascuna de les últimes edicions, la cobertura informativa massiva que li atorguen els mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, i la presència de companyies com ara La Fura dels Baus, Sèmola Teatre i Vol-Ras (Barcelona), Stalker Stilt Theatre (Austràlia), Dram-Bakus, Jo Bithûme i La Jacquerie (França), Yllana (Madrid), CVOCI-Mims Bojos de Praga (República Checa), Jango Edwards i Avner Eisenberg (EUA) Pantakin da Venezia i Teatro Scientífico di Verona (Italia) i Xarxa Teatre, Visitants, Circ Gran Fele, Cia. Dansa Mar Gómez i Teatre de l'Ull (València), entre les més de cent companyies que hi han participat.

El festival, que des de fa més d'una dècada es realitza al llarg de la tercera setmana de setembre, està organitzat per Teatres de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Sueca i la Fundació Bancaixa, i té també la col·laboració i el patrocini de diverses associacions i empreses.

La Mostra Internacional de Mim se celebrarà en setembre a Sueca, l'exhibició dels espectacles es realitzarà tant en espais tancats com en espais oberts carrers i places de la ciutat.

L'emoció del gest universal a tan sols 33 km de València.No hay comentarios:

Publicar un comentario